Dostupni linkovi

Kosovo: KFOR uklonio barikade na putu Zvečan - Zubin potok


Putevi koji iz pravca Zvečana i južnog dela Kosovske Mitrovice vode prema Zubinom Potoku ponovo su prohodni, posle skoro pet sati današnje blokade.

KFOR je nešto pre 14 sati deblokirao putni pravac Zvečan-Zubin Potok u selu Jagnjenica, pošto su Srbi u susednom selu Zupče, na putnom pravcu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok, pristali da pomere barikadu, kako bi u pratnji KFOR-a prošla tri vozila EULEX-a prema graničnom prelazu Brnjak.

Saobraćaj je na toj deonici normalizovan.

KFOR je jutros oko 9 sati blokirao saobraćaj na svom kontrolnom punktu u Jagnjenici nakon što su Srbi prethodno jutros zaustavili četiri vozila EULEX-a u susednom selu Zupče koja su krenula prema graničnom prelazu Brnjak.

Srbi su blokirali vozila EULEX-a na barikadi u Zupču na kojoj dežuraju a kao razlog navode da je EULEX želeo da bez pratnje KFOR-a stigne do prelaza Brnjak.

Srbi na barikadi u Zupču tvrde da je dogovor da jedan ili dva džipa mogu drumskim putevima uz pratnju KFOR-a stići do pomenutog prelaza, a jutros su, kako kažu, četiri vozila misije EU na Kosovu pokušala bez pratnje KFOR da stignu do granice sa Srbijom.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG