Dostupni linkovi

Generalni sekretar Saveta Evrope u ponedeljak u Beogradu


Generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland doputovaće sutra u jednodnevnu posjetu Beogradu tokom koje će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem, predsjednicom Narodne skupštine Slavicom Đukić-Dejanović i šefom delegacije parlamenta Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Dragoljubom Mićunovićem.

Jagland će predstaviti i izvještaj "Živjeti zajedno: Različitosti i slobode u Evropi 21. vijeka", koji analizira različite prijetnje i predlaže odgovore kako bi ljudi mogli živjeti zajedno u otvorenim evropskim društvima.

Iz Kancelarija Savjeta Evrope u Beogradu saopšteno je da su "autori izvještaja devet najuticajnijih lidera i mislilaca u Evropi, među kojima je i Sonja Liht, koja će predstaviti preporuke upućene glavnim akterima promjena u javnom ponašanju", prenosi Tanjug.

Savjet Evrope je evropska međunarodna organizacija osnovana 1949. godine sa ciljem da podstiče demokratiju, poštivanje ljudskih prava i vladavinu prava u državama-članicama, kao i da održava i promoviše evropsko kulturno nasljeđe.

Savjet Evrope, čije je sjedište u Strazburu, danas ima 47 članica, među kojima je i Srbija od 2003. godine.
XS
SM
MD
LG