Dostupni linkovi

12 Palestinaca poginulo u napadima izraelske vojske


Dvanaest Palestinaca poginulo je u izraelskim vazdušnim napadima na pojas Gaze koji su počeli u petak posle podne i trajali skoro cele prethodne noći, saopštili su u subotu medicinski izvori i palestinski zvaničnici.

Portparol hitne pomoći je naveo da je u napadima izrelske vojske ranjeno još najmanje 20 Palestinaca, među kojima je jedan novinar.

Izrealske službe za spasavanje saopštile su da su iz pravca Gaze ispaljeni projektili na južni deo Izraela, i da je ranjeno četiri Izraelca.

Prema podacima izraelske vojske, u petak je iz pojasa Gaze na teritoriju Izreala ispaljeno oko 40 projektila. Izraelska vojska je u petak i u toku noći izvela više od deset napada na palestinsku teritoriju, u kojima je između ostalih poginuo i komandant palestinske organizacije "Komitet narodnog otpora".

Islamistički pokret Hamas, koji kontroliše Gazu, postigao je primirje s Izraelom, ali borci drugih palestinskih pokreta gađaju povremeno Izrael raketama, na šta Izrael uzvraća vazdušnim napadima.

U noćašnjem napadu, u centru Gaze ubijena su i dva Palestinca članovi radikalne grupe Islamski džihad, rekao je portparol hitne pomoći Gaze Adham Abu Selmija.

Brigade mučenika Al Akse, koje su povezane sa pokretom Fatah i Brigade Al Kvods Islamskog Džihada preuzele su odgovornost za napad na Izrael u petak.
XS
SM
MD
LG