Dostupni linkovi

Rusija: Opozicija nastavlja proteste do ispunjenja zahteva


Učesnici opozicionog protesta "Za poštene izbore" ocenili su u ponedeljak uveče da su parlamentarni i predsednički izbori u Rusiji bili nelegitimni i poručili da će nastaviti mirna okupljanja, sve do ispunjenja njihovih zahteva, javlja Beta.

"Zahtevamo kompleksne političke reforme, vanredne parlamentarne i predsedničke izbore, nastavljamo mirne akcije protesta sve dok naši zahtevi ne budu realizovani", rekao je političar Nikolaj Riškov pred oko 20.000 prisutnih.

Jedan od učesnika, lider Levog fronta Sergej Udaljcov poručio je da neće otići sa trga, sve dok premijer Vladimir Putin "ne ode sa vlasti".

Nakon završetka protesta, Udaljcov, kao i drugi organizator protesta Aleksej Navaljni, ostali su na trgu, kao i oko skoro hiljadu ljudi.

Učesnici mitinga usvojili su deklaraciju kojom se ocenjuje da parlamentarni izbori nisu bili slobodni i pošteni, da nije bilo slobodnog pristupa medijima, da je zabeležno mnogo kršenja izbornih propisa.

Poručili su, takođe, da je vršen grub politički pritisak na birače i da zemlja ne može da se razvija sa "nelegitimnom vlašću", javlja Beta.
XS
SM
MD
LG