Dostupni linkovi

Tadić: Puno je posla pred SrbijomPredsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da će status kandidata otvoriti vrata ekonomskom napretku i prosperitetu Srbije ali da je puno posla pred Srbijom kako bi otpočeli i pregovori o članstvu u EU što je sledeći korak.

"Građani Srbije podneli su najveći teret sveobuhvatnih reformi naše zemlje kako bi ona postala demokratsko, pravno uređeno društvo u kome se poštuju ljudska i manjinska prava i potvrđuju evropske vrednosti", naglasio je predsednik Srbije čestitajući građanima na kandidaturi.

Tadić je istakao da status kandidata Srbiji donosi pre svega ekonomsku sigurnost jer Srbija sada ima garanciju da je bezbedna za strana ulaganja što omogućava dolazak novih investitora, povećanje broja radnih mesta i većih šansi za posao.

"Ne radi se dakle samo o političkom procesu i integracijama. Status kandidata je garancija sigurnosti za strane kompanije i sa njom raste verovatnoća otvaranja novih radnih mesta, to je šansa i za naše privrednike, mala i srednja preduzeća, za našu poljoprivredu koja nam je veliki adut na tržištu Evropske unije", rekao je Tadić.

On je istakao da je politika "i Evropa i Kosovo" uprkos svim iskušenjima i preprekama prošla međunarodni test i da je uveren da nema druge bolje mogućnost.

"Moramo da brinemo o našim građanima, njihovom životnom standardu, i da braneći naše nacionalne interese doprinosimo politici pomirenja i da se krećemo ka EU zbog budućnosti naše dece", rekao je predsednik Srbije.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG