Dostupni linkovi

U Iraku u eksploziji 6 mrtvih


U eksplozijama autobombi u Bagdadu i u sjevernom Iraku u srijedu poginulo je šest osoba, među kojima su i trojica pripadnika snaga sigurnosti, a ranjeno je najmanje 10, saopštili su sigurnosni i medicinski zvaničnici.

Eksplozija u iračkoj prijestonici desila se oko 7,30 sati po lokalnom vremenu u istočnom kvartu Bagdada Amin, tri osobe su ubijene i ranjeno najmanje devet, saopštili su zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova i medicinski zvaničnici.

Druga autobomba u gradu Tuz Khurmatu, 175 kilometara sjeverno od Bagdada, detonirana je oko 8,30 sati kada je prolazila zajednička vojno-policijska patrola.

Trojica pripadnika snaga sigurnosti, vojni pukovnik, policajac i vojnik, su ubijeni i jedan vojnik ranjen, saopštili su potpukovnik Džasim Al Bajati iz policije u Tuzu i dr Hidajet Mustafa iz gradske bolnice.

U pokrajini Dijala, sjeverno od Bagdada, naoružane osobe napali su kontrolni punkt istočno od pokrajinske prijestonice Bakube u utorak navečer, ubivši pripadnika milicije Šahva koja se bori protiv El-Kaide, saopštio je policijski potpukovnik.

Šahvu čine pripadnici sunitskih plemena i bivši pobunjenici koji su se udružili s američkom vojskom u borbi protiv El-Kaide od kraja 2006. godine, pomažući u pobjedama nad pobunjenicima.
XS
SM
MD
LG