Dostupni linkovi

Putin stigao u Astrahan, kaže ne plaši se za sigurnost


Vladimir Putin hitno je otišao u grad Astrahan, na jugu Rusije, dan nakon što se u eksploziji gasa srušila stambena zgrada od devet spratova.Broj poginulih porastao je na devet, dok se četiri osobe i dalje vode kao nestale, a 12 ih je povređeno.

Putin je odmah naložio lokalnim vlastima da hitno dodijele nove stanove svim stanarima drugih delova stambenog bloka, odgovarajući na njihove strahove da bi čitav blok mogao da se sruši.

Ruski premijer je, takođe, izdao nalog da se suspenduju zvaničnici lokalne gasne kompanije u iščekivanju pokretanja zvanične istrage, a četvoro ih je već uhapšeno na osnovu optužbi za kršenje propisa protivpožarne zaštite, navodi AP.

U međuvremenu, nekoliko stotina spasilaca je nastavilo potragu za nestalima ispod ruševina. Eksplozija plina praktično je prepolovila devetospratnicu.

Sve se događa dana nakon što je ruska provladina TV javila da je otkrila zavjeru za ubistvo Putina, neposredno uoči predsjedničkih izbora, a sam ruski premijer izjavio je danas da je bio informisan da se spremao atentat na njega i da se ne plaši za svoj život.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG