Dostupni linkovi

Mardok izdaje novi tabloid


Novi list Ruperta Mardoka, The Sun's Sunday (Sans Sandej) posvećen vestima o poznatim ličnostima poceo je da izlazi danas u Velikoj Britaniji, dve nedelje pošto je njegovih pet saradnika uhapšeno zbog sumnji da su podmićivali policiju i advokate.

Tabloid će pisati pre svega o životima poznatih ličnosti, objavljivaće fotografije oskudno odevenih žena, i upotrebljavati slobodan rečnik, navodi agencija Asošiejted pres.

Novi tabloid došao je na mesto Mardokovog lista "The News of the World" ugašenog prošlog jula, zbog skandala koji je izbio pošto je utvrđeno da su saradnici lista prisluškivali telefonske razgovore jedne ubijene tinejdžerke, čija je smrt šokirala javnost u Velikoj Britaniji.

Posle tog skandala sprovedene su tri policijske istrage i desetine ljudi je uhapšeno. Na neke je izvršen pritisak da podnesu ostavke, a među njima su i dva visoka policijska zvaničnika, optužena da nisu učinili dovoljno kako bi sprečili ono što je list učinio.

San Sandej je u svom uvodniku naveo da je skandal bio otrežnjujuće iskustvo za celokupnu industriju.

Mardok je juče otišao u London, kako bi nadgledao štampanje prvog broja svog novog lista.

Novinar Piter Priston je u današnjem izdanju britanskog nedeljnika Observer (The Observer) kritikovao novi Mardokov list, ocenjujući da San Sandej ne pruža baš nikakav kvalitet.
XS
SM
MD
LG