Dostupni linkovi

Livanjski kanton: Policajci u štrajku neće kažnjavati građane


Policijski službenici MUP-a Livanjskog kantona, koji su u petak stupili u generalni štrajk jer su zbog neusvajanja budžeta ostali bez plata, neće dok traje štrajk kažnjavati građane i pisati prekršajne naloge, potvrdio je predsednik Sindikata radnika MUP-a Tino Krivić.

Krivić je najavio novo protestno okupljanje policajaca ispred zgrade Kantonalne skupštine u Tomislavgradu, u sredu, 29. februara, kada bi trebalo da bude održana sednica kolegijuma Skupštine kako bi se izvršio pritisak na parlamentarne stranke da nakon 17 meseci od opštih izbora formiraju novu vladu i usvoje budžet za ovu godinu.

On je rekao novinarima da nakon protesta više od 300 policajaca i prosvetnih radnika u petak ispred zgrade Kantonalne vlade u Livnu, niko od odgovornih nije hteo da se obrati štrajkačima.

Pisma podrške štrajku policijskih službenika Livanjskog kantona uputili su sindikati MUP-a Posavskog, Srednjobosanskog, Tuzlanskog i Zapadnohercegovačkog kantona, Unija samostalnog sindikata policije Federacije BiH i Sindikat policije Hrvatske.
XS
SM
MD
LG