Dostupni linkovi

Milanović u ponedjeljak u BIH


Novi hrvatski premijer Zoran Milanović boravit će u BiH 27. i 28. februara kada će posjetiti Sarajevo, Mostar, Vitez i Široki Brijeg.Po još nepotvrđenom protokolu posjete predsjednik Vlade Hrvatske će se po dolasku u BiH prvo sastati sa članovima Predsjedništva BiH.

Domaćin posjete je Vijeće ministara BiH, odnosno, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, ali će se, po još nepotvrđenom protokolu, Milanović najvjerovatnije prvo sastati sa članovima Predsjedništva BiH, potvrđeno je Feni iz ove institucije.Glavna tema razgovora bit će odnosi dviju zemalja, s posebnim naglaskom na otvorena pitanja.

Milanović će nakon razgovora s najvišim zvaničnicima BiH posjetiti i ustanove koje je finansirala Vlada Republike Hrvatske, akademije, samostan te neke kompanije.

Prvog dana posjete BiH hrvatski premijer boravit će i u Vitezu gdje će posjetiti bolnicu u Novoj Biloj čiju je izgradnju 90-ih godina finansirala Vlada Republike Hrvatske.

Dan kasnije, Milanović će posjetiti Mostar gdje će razgovarati sa čelnicima grada, a zatim i Široki Brijeg gdje će obići samostan i Akademiju likovnih umjetnosti.
XS
SM
MD
LG