Dostupni linkovi

SDS: Republika Srpska ide u pravcu bankrota i socijalnih nemira


Republika Srpske ide u pravcu bankrota i socijalnih nemira, zbog čega aktuelna Vlada treba da podnese ostavku, ocijenio je danas član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Nenad Stevandić.

Ističući da je vrlo zabrinjavajuće što vlada SNSD-a uzima nove kredite kako bi otplatila stare, Stevandić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da će vlast zadužiti RS za još 100 miliona KM već na narednoj sjednici Narodne skupštine.

"Građani treba da znaju da RS sada diže kredite da bi plaćala rate ili kamate prethodnih kredita. To je dokaz da je Vlada RS-a sama sebe razotkrila jer odavno nema ulaganja u privredu, niti spašavanja radnih mijesta“, istakao je član Glavnog odbora i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini.

Navodeći da su milijarde KM utrošene u infrastrukturu i zdravstvo, Stevandić je ocijenio da je i dalje u tim oblastima stanje očajno, što je ilustrirao primjerom banjalučke hirurgije, gdje se pacijenti smrzavaju, a medicinsko osoblje radi u teškim uslovima.

"Socijalne tenzije rastu, jer je ekonomska situacija za građane sve teža", kazao je Stevandić i naglasio da su neophodne reforme i ozbiljni rezovi kako bi se izašlo iz sadašnje teške situacije.
XS
SM
MD
LG