Dostupni linkovi

Dodikov kabinet: Film Angeline Jolie nije zabranjen u RS


Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika saopštio je da je netačna tvrdnja da je RS zabranila emitovanje filma Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda".

"U Republici Srpskoj, kao demokratskoj zajednici i otvorenom društvu, uvažavaju se sve slobode, pa tako i umjetničke, i shodno tome nema cenzure niti bilo kakvih zabrana. Filmski distributeri u Republici Srpskoj imaju potpunu slobodu da u ovdašnjim bioskopima distribuiraju filmove po svom nahođenju i u njihov izbor niko se ne miješa", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se konstatuje da priča o zabranama i cenzurama spada u oblast konstrukcija, jer u Republici Srpskoj, koja poštuje najviše demokratske standarde, uopšte ne postoje tijela koja se bave cenzurom i zabranama.

Distributer filma za Republiku Srpsku i direktor Multipleksa "Palas" u Banjaluci Vladimir Ljevar kaže da će u svom bioskopu puštati filmove koje ljudi hoće da gledaju, navodeći da sa ovim ostvarenjem to nije slučaj.

"Taj film definitivno neće biti prikazan u Banjaluci i to je moja odluka. Ja određujem šta će igrati u `Palasu`, a šta ne", rekao je Ljevar.
XS
SM
MD
LG