Dostupni linkovi

Na Homs svakog minuta padaju četiri rakete


Uporište sirijskih pobunjenika Homs danas je meta "najintenzivnijeg bombardovanja u poslednjih 14 dana", rekli su France press predstavnici sirijske opozicije.

"Ovo je najintenzivnije bombardovanje u poslednjih 14 dana. Ovo je nevjerovatno, ovo se do sada nije dogodilo. U prosjeku četiri rakete u minutu", kazao je Hadi Abdalah iz Generalne komisije za sirijsku revoluciju.

"Pored četvrti Baba Amt i al-Inšat, danas su na meti i Haldije i Bajada, koje poslednjih dana nisu bile izložene jakom bombardovanju",dodao je.Abdalah je precizirao da vojni avioni nadlijeću Homs u broju koji je "bez presedana".

U snimku koji su pobunjenici postavili na internet vidi se tenk koji ispaljuje vatru na kuće, a u drugom se čuje jako bombardovanje grada.Snage režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada bombarduju Homs od 4. februara, u pokušaju da uguše pobunu.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je noćas rezoluciju na prijedlog Arapske lige kojom se osuđuje kršenje ljudskih prava u Siriji i traži povlačenje sirijskog predsjednika Bašara Asada.

Pristalice rezolucije se nadaju da je rezolucija snažna poruka Asadu da okonča kršenja ljudskih prava i napade na građane, i da preda vlast svom potpredsjedniku.

Prema podacima sirijske opozicije, u sukobima u Siriji od sredine marta 2011. poginulo je više od 6.000 ljudi.
XS
SM
MD
LG