Dostupni linkovi

Stefanović: Sve za EU kandidaturu


Srbija će učiniti sve da dobije status kandidata za članstvo u EU, ali neće prekršiti Ustav i Rezoluciju 1244, kaže šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović.

"Učinićemo sve što je moguće da dođemo do statusa kandidata ali ćemo pri tome itekako voditi računa o nacionalnim interesima, Ustavu i Rezoluciji 1244, koju nećemo prekršiti", izjvio je Borislav Stefanović.

Upitan da prokomentariše pisanje prištinske štampe da je posjeta posrednika u dijalogu EU Roberta Kupera Kosovu upriličena kako bi se izvršio pritisak na Prištinu u cilju postizanja dogovora o regionalnom predstavljanu, on je rekao da to ne može da komentariše ali da Kuperu želi uspeh.

"Beograd je upoznat sa Kuperovom posjetom. Želimo Kuperu da ima što uspešniju posjetu sa što boljim rezultatima. Razgovori se vode u pravcu postizanja neophodnog dogovora za regionalno predstavljanje", kazao je Stefanović.

On je dodao da će se tek vidjeti kakvi će biti rezultati i dodao da se nastavljaju konsultacije ne samo s Kuperom već i s drugim međunarodnim činiocima.
XS
SM
MD
LG