Dostupni linkovi

U Pljevljima protest zbog SPC sveštenika


"Ua, ustaše", "Nije ovo Montenegro, već junačno sprsko leglo", dočekali su povicima crnogorskog premijera Igora Lukšića građani koji su se okupili u znak protesta protiv odluke MUP-a da više sveštenih lica napusti Crnu Goru.

Pred zgradom Opštine je više od stotinu građana. Oni protestuju protiv odluke MUP-a kojom je šestorici sveštenika i jednom monahu naredilo da zaključno sa srijedom napuste Crnu Goru, pod prijetnjom deportacije, jer nemaju regulisane boravišne dozvole.

Lukšić se na skandiranje nije okrenuo i ušao je u zgradu Opštine bez komentara. Premijer je danas u Pljevljima, gdje će obići najugroženija područja te Opštine, kao i Termoelektranu i Rudnik uglja. Okupljeni građani nose transparente, među kojima je i jedan "Ne dirajte popove, hapsite lopove".

Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“ zatražio je ranije od Vlade Crne Gore da ukine kako navode „sramnu odluku“ MUP-a i pozvao narod na masovne proteste, a radnike Rudnika uglja, Termoelektrane i drugih pljevaljskih preduzeća na obustavu proizvodnje, "koja će neminovno dovesti do totalne ekonomske blokade cijele Crne Gore“.

„Na silu se mora odgovoriti silom, jer drugog puta iz ove situacije nema", kazao je tada Jelovac.

U toj organizaciji smatraju da se sve radi s namjerom da se na mjesto SPC uspostavi „sektaška CPC“(Crnogorska pravoslavna crkva).
XS
SM
MD
LG