Dostupni linkovi

Restelica: Devet članova porodice mrtvo, sutra dan žalosti na Kosovu


Na Kosovu je u ponedjeljak dan žalosti nakon što je u sniježnoj lavini u selu Restelica, opština Dragaš, stradalo devet članova porodice Reka, čiji je najmlađi član imao dvije godine.

"Spašena je samo petogodišnja devojčica sa neznatnim promrzlinama na rukama koja je privremeno zbrinuta u bolnici, a prvu pomoć pružili su joj lekari na licu mesta", rekao je poslanik u Skupštini Kosova Murselj Haljimi.

On je dodao da je u selu Restelica, na tromeđi Kosova, Albanije i Makedonije, u sniježnoj lavini oštećeno deset do 15 kuća, od kojih su samo dvije bile naseljene i u njima je živjela porodica Reka.

Lavina koja se juče obrušila na kuće nanijela je snijeg visine oko deset metara, prečnika 500 metara. Tragedija se dogodilo rano ujutru kada su članovi porodice Reka još spavali. Tri kuće su u snježnoj lavini potpuno potonule.

Haljimi je rekao da su na licu mjesta radi ukazivanja pomoći bili ljekari iz Doma zdravlja u Dragašu, pripadnici Kosovske policijske službe, Kfora, ali i brojni mještani iz sela u okolini koji su lopatama pokušali da raščiste snijeg i pomognu da se pronađu i žrtve i spasi petogodišnje dijete.
XS
SM
MD
LG