Dostupni linkovi

Danas plenarni sastanak predstavnika Srbije sa misijom MMF



Plenarni sastanak predstavnika Srbije s misijom MMF-a, koju predvodi Zuzana Murgasova, novi ssef misije, biće održan danas u Narodnoj banci Srbije (NBS). Misija MMF-a, koja je u Beogradu od 2. februara, trebalo bi da s predstavnicima Vlade Srbije do 9. februara postigne dogovor o zavrssetku prve revizije aktuelnog stendbaj-aranžmana.

Razgovaraće se o ciljevima ekonomskog programa dogovorenog s MMF-om i makroekonomskom okviru za 2012. godinu. Posebna pažnja će, kako je najavila NBS, biti posvećena izvrssenju budžeta za 2012, sprovođenju dogovorenih mera fiskalne politike, kao i posstovanju utvrđenih fiskalnih pravila. Aranžman koji je MMF odobrio Srbiji 29. septembra 2011. u iznosu od 1,1 milijarde evra zaključen je iz predostrožnosti, odnosno bez namere da se taj krediti koristi osim u slučaju platnobilansnih potreba zemlje.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je izjavio da se radi o garancijama koje su date za veći broj projekata od kojih svi neće biti realizovani, i da očekuje da dogovor s MMF-om bude postignut.
XS
SM
MD
LG