Dostupni linkovi

BiH: Helikopterom spašeno 13 ljudi u Dobrom polju


Trinaestoro ljudi, koji su od petka popodne bili zarobljeni u snijegu u Dobrom Polju, danas su uspješno evakuisani letjelicama Helikopterskog servisa Republike Srpske, i to 12 osoba u Foču, a jedna osoba u Lukavicu, rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

Nakon ove evakuacije, Kusturić je istakao da će jedan helikopter otići da pokuša da obavi hitnu medicinsku evakuaciju jedne žene iz Nevesinja u Mostar koja je jučer morala na dijalizu, jer prema informacijama kojima on raspolaže, helikopter Oružanih snaga nije uspio da sleti.

"Nastavljamo dostavljanje hrane i lijekova najugroženijim područjima, najvjerovatnije u opštinama Sokolac i Han Pijesak. Pošto smo u stalnoj saradnji sa Službom Civilne zaštite, gdje oni kažu da je najugroženije tu idemo'', istakao je Kusturić.

On je naglasio da je, gledajući iz helikoptera, situacija u zametenim selima poprilično teška. "Vidite zavejana sela i ogromne količine snijega. Ljudi, koji su dobrim dijelom i bili spremni na ovo, nalaze se u kućama i kada mi naiđemo helikopterom, oni izađu. Gdje god vidimo nekog, izbacimo paket hrane i lijekova", istakao je Kusturić.
XS
SM
MD
LG