Dostupni linkovi

Fidel Castro predstavio prvi dio memoara "Ratnik vremena"


Fidel Castro predstavio je prva dva sveska svojih sjećanja u obliku razgovora s novinarkom Katiuskom Blanco u kojima opisuje svoj život od djetinjstva do 1958., uoči pobjede revolucije, piše u subotu tamošnji tisak

‘Želim iskoristiti ovaj trenutak, jer sjećanje blijedi’, rekao je otac kubanske revolucije kojemu je 85 godina, uzvanicima na predstavljanju djela u petak u Kongresnoj palači u Havani, u nazočnosti ministra kulture Abela Prieta, predsjednika Društva književnika i umjetnika Miguela Barneta i Katiuske Blanco.

Djelo je objavljena pod naslovom ‘Guerrillero del Tiempo’ (Ratnik vremena).

U tim razgovorima na tisuću stranica Castro se povjerio Blanco da voli ‘stare satove, stara zrcala i stare čizme, ali u politici voli samo nove stvari’.

Ovi memoari podsjećaju na ‘Sto sati s Fidelom’, knjigu razgovora s francusko-španjolskim novinarom Ignaciom Ramonetom objavljenu koncem 2006., kada se Castro povukao s vlasti zbog teške bolesti i prepustio dužnost bratu, sadašnjem predsjedniku Raulu Castru.

Po brazilskim diplomatskim izvorima, Castro je dva sveska najnovije knjige darovao brazilskoj predsjednici Dilmi Rousseff u prigodi njezina posjeta Kubi prije nekoliko dana.
XS
SM
MD
LG