Dostupni linkovi

EU zahteva da Gugl odloži novu politiku o privatnostiOrganizacije nadležne za zaštitu podataka u Evropskoj uniji tražile su od Gugla da odloži uvođenje nove politike o privatnosti na internetu dok se njihovi članovi ne uvere da ona ne narušava zakone o zaštiti podataka.

Gugl je prošle nedelje objavio nova pravila o privatnosti - koja propisuju na koji način Gugl može da koristiti ogromne količine ličnih podataka koje skuplja njegova mašina za pretraživanje, kao i imejl i ostali servisi.

Potom je pokrenuo ogromnu javnu kampanju kojom svoje korisnike širom sveta obaveštava o uvođenju nove politike, čije je stupanje na snagu zakazano za prvi mart.

Jakob Konštam, predsednik saveza 27 nacionalnih uprava za religusanje propisa o privatnosti iz Evropske unije, uputio je pismo izvršnom direktoru Gugla, Lariju Pejdžu, u kome ga obaveštava da francuska agencija za zaštitu podataka proučava nove zakone i načine na koji oni dotiču korisnike Gugla u Evropskoj uniji.

Guglovi predstavnici u Briselu nisu odmah dali izjave.

U opisu novih zakona, Gugl objašnjava da je promena politike pre svega potrebna kako bi se sadašnja pravila pojednostavila.

Trenutno postoji preko 60 različitih skupova pravila za različite sisteme, i Gugl želi da ih svede na jedan jedini, koji bi korisnicima bio lakši za razumevanje.
XS
SM
MD
LG