Dostupni linkovi

RTL gubi koncesiju?


Vijeće za elektroničke medije (VEM), neslužbeno se doznaje, privremeno će isključiti RTL iz etera.

Kako javlja HRT, Vijeće je takvu odluku donijelo jer RTL nije uskladio program s programskom osnovom iz 2005. Rok za to je bio sinoć do ponoći, a pregovori RTL-a i VEM-a su propali. Ne zna se kada će točno RTL biti bez programa niti kako dugo.

Zakon ne predviđa na koliko će se nakladnik u takvim slučajevima isključiti, o tome Vijeće odlučuje, ali se koncesija može i oduzeti. Hoće li se nakladnik isključiti na dan, dva pet ili mjesec, još ćemo vidjeti, izjavio je predsjednik VEM-a Zdenko Ljevak za Hinu.

Dodao je kako je RTL imao dvije godine za usklađivanje programa te da je sustavno ignorirao upozorenja i zakon.

RTL je jučer zatražio od Vijeća da odgodi donošenje odluke jer su se žalili Upravnom sudu na prethodne dvije odluke. Ljevak, međutim, kaže da žalba ne odgađa odluku Vijeća i da bi RTL do ponoći trebao prilagoditi svoj program koncesijskom ugovoru iz 2005.

U RTL-u kažu kako od VEM-a nisu ništa službeno dobili te da su u konstruktivnim razgovorima s Vijećem i ne znaju zašto bi im se oduzela koncesija. Kako tvrde u priopćenju, od svoga osnutka u 2004. rade sukladno zakonima i propisima Republike Hrvatske.
XS
SM
MD
LG