Dostupni linkovi

Crnogorska Pobjeda: MANS "neprijateljska agentura"


Nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora je "neprijateljska agentura", piše danas list "Pobjeda".

U komentaru je, takođe, navedeno da je MANS "zločinačka strana agentura" koja je "proterala "sve strane investitore u Crnoj Gori i stvorila atmosferu hajke, progona, pretnji, netrpeljivosti, mržnje prema svakome ko je bilo koji novac ulozio u Crnu Goru".

Uz pitanje "da li država Crna Gora uopšte postoji", postavljeno je pitanje zašto se ne preduzimaju mere protiv MANS-a koji, prema objašnjenju, svojim ocenama i kritikama, "razgoni strane i domaće investitore".

MANS je do sada žestoko kritikovao sve slučajeve privatziacije u Crnoj Gori i uporno ponavlja ocene da je crnogorsko društvo kriminalizovano, a vlast kriminalna. Ovaj komentar u dnevnom listu stigao je nakon što je MANS podneo krivične prijave za organizovani kriminal protiv visokih funkcionera u Crnoj Gori zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj u korist kompanija grčkog biznismena Viktora Restisa kroz dva privatizaciona aranžmana: na ostrvu Sveti Stefan i u beranskom rudniku uglja.

MANS je specijalnom tužiocu za organizovani kriminal podnio krivične prijave protiv ministara ekonomije i turizma: Vladimira Kavarića i Predraga Sekulića, ali i njihovih prethodnika u tim resorima: Branimira Gvozdenovića, Branka Vujovića i Predraga Nenezića. Pored aktuelnih i bivših ministara i bivše glavne inspektorke za zaštitu prostora, Nataše Brajović, krivična prijava je podnijeta i protiv najvažnijeg Restisovog čovjeka u Crnoj Gori Petrosa Statisa, zajedno sa članovima njihovog menadžmenta: Konstantinosom Polimeropulosom i Teofanisom Statisom, a obuhvaćeno je i nekoliko budvanskih funkcionera: bivši i sadašnji gradonačelnik Rajko Kuljača i Lazar Rađenović, predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Ljubanović i njihovi saradnici: Milenko Medigović i Zlatko Dragović.

Ta NVO je jedan od organziatora nedavnog protesta u Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG