Dostupni linkovi

Ljajić:Još pet Haških optuženika traži ljekare iz Srbije


Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da, osim lidera radikala Vojislava Šešelja, još pet haških optuženika traži da ih pregledaju ljekari iz Srbije.

"Mi smo u obavezi da po zakonu vodimo računa o zdravstvenom stanju svih naših građana koji se nalaze u Hagu i to ćemo i dalje činiti", rekao je Ljajić, koji nije želio da navede imena optuženika koji su tražili da ih pregledaju ljekari iz Srbije.

Ljajić je rekao novinarima da se čeka odobrenje Haškog tribunala za odlazak ljekara u Hag, te da se očekuje da će na zahtjev sudskog vijeća uskoro i ruski ljekari detaljno pregledati Šešelja.

"Ruski ljekari su prihvatili poziv da pregledaju Šešelja i sada je samo stvar tehničke prirode kada će oni to učiniti", rekao je Ljajić.

Ljekarski tim iz Srbije koji je prošle sedmice pregledao Šešelja, saopštio je da je njegovo zdravlje najozbiljnije ugroženo, ističući da je Šešeljeva srčana slabost drastično pogoršana u posljednje vrijeme i da je moguć fatalan ishod.
XS
SM
MD
LG