Dostupni linkovi

Članovi Torcide bez karata vraćeni sa srbijanske granice


Iako srbijanske vlasti ističu kako ne očekuju dolazak hrvatskih navijača na večerašnju utakmicu polufinala Evropskog rukometnog prvenstva, između Hrvatske i Srbije, na srbijanskoj su granici već dva autobusa Torcide, a na putu je i velik broj Bad Blue Boys-a (BBB)i ostalih navijača Hrvatske.

Prema posljednjim informacijama, na granicu sa Srbijom već su stigla dva autobusa pripadnika Torcide, a srbijanska policija je potom vratila s granice navijače koji nisu imali ulaznicu za polufinale. Prema nekim procjenama, iz Zagreba je krenulo tristotinjak hrvatskih navijača u tri autobusa i nekoliko kombija, a očekuje se da će im se priključiti još nekoliko stotina navijača iz ostalih hrvatskih gradova, ponajprije Osijeka, Slavonskog Broda i Vinkovaca.

Veća grupa navijača krenula je i iz Splita te ostalih dalmatinskih gradova, tako da bi u Beograd moglo stići 1.000-2.000 hrvatskih navijača. Hrvatska policija otpratit će kolonu autobusa i kombija do granice sa Srbijom na Bajakovu, a tamo će ih "preuzeti" srbijanska policija. Policija je već pri kretanju iz Zagreba izvršila detaljan pretres navijača i autobusa, svaki navijač pojedinačno je fotografiran i snimljen kamerom, javlja Dnevnik.hr.

"Ne očekujemo veće probleme. Osiguranje utakmice je toliko da se tu teško može dogoditi bilo kakav incident. Svi imamo ulaznice, kupili smo ih preko interneta", rekao je novinarima jedan od članova BBB-a. Iz Vinkovaca se za Beograd sprema i veća grupa Ultrasa.

"
XS
SM
MD
LG