Dostupni linkovi

Srbija želi u vojne misije sa Italijom


Srbija želi da zajedno sa Italijom učestvuje u mirovnim misijama EU i UN, kao i da vojne industrije dvije zemlje nastupaju zajednički na trećim tržištima - istaknuto je u Rimu tokom susreta srbijanskog i italijanskog ministra odbrane Dragana Šutanovca i Đanpaola di Paola.

Šutanovac je istakao da je razgovarano i o mogućnosti da mirovnjaci iz Srbije učestvuju zajedno sa italijanskim u mirovnoj misiji u Libanu, gdje Italija upravo preuzima komandu.

On je naveo da Vojska Srbije želi da učestvuje i u mirovnim misijama EU, odnosno u operaciji "Atlanta" u borbi protiv pirata u Somaliji, gdje Italija ima svoje brodove - saopšteno je na sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

Šutanovac je dodao da je na sastanku bilo riječi i o saradnji vojnih industrija Srbije i Italije i mogućnosti plasmana zajedničkih proizvoda na treća tržišta.

Di Paolo je rekao da je Italija više nego raspoložena za to da vojnici Srbije učestvuju zajedno sa italijanskim u budućnosti u operacijama koje Italija provodi pri EU ili UN.
XS
SM
MD
LG