Dostupni linkovi

Novi Sad: Napadači na navijače na saslušanju


Izgrednici koji se sumnjiče za napad na hrvatske navijače u Novom Sadu danas će biti privedeni na saslušanje dežurnom istražnom sudiji novosadskog Višeg Suda.Porparolka tog suda Svetalana Tomić Jokić kaže da će saslušanja osumnjičenih početi posle 14 sati, pošto tužilaštvo sudu dostavi zahtjev za sprovođenje istrage.

Istražni sudija će posle saslušanja odlučiti o prijedlozima tužilaštva za pokretanje istrage protiv osumnjičenih i određivanju pritvora.

Povodom incidenata u Novom Sadu policija je prije dva dana odredila zadržavanje za 13 osimnjičenih iz Novog Sada i Beograda, dok se za tri osobe još traga zbog sumnje da su organizovali nerede posle utakmice Evropskog rukometnog prvenstva u Novom Sadu.

Prema sinoćnjem saopštenju MUP-a, slobode su lišeni mladići životne dobi od 23 do 26 godina, sa područja Novog Sada i Beograda.Osumnjičeni su, kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici navijačkih grupa, a kod nekolicine policija je pronašla vatreno i hladno oružje.

Hrvatski navijači napadnuti su posle utakmice njihove reprezentacije i Francuske, koja je odigrana u utorak, a tom prilikom je jedna osoba lakše povređena i prevezena u Klinički centar Vojvodine.
XS
SM
MD
LG