Dostupni linkovi

Bal desničara u Beču


U Beču će večeras biti održan bal desničarskih studentskih organizacija, koje će i ove, kao i ranijih godina, biti propraćene demonstracijama protivnika desničarskih ideja i očekuju se neredi.

Prošle godine policija je bila prinuđena da zabrani održavanje protesta na dan održavanja bala, pošto je uoči ove manifestacije došlo do sukoba sa demonstrantima.

Ove godine policija očekuje oko 3.000 osobe koje će protestovati protiv bala koji okuplja desničarsku scenu Austrije, ali i okruženja.

Bal će biti otvoren u 21 čas, ali će od 16.30 sati policija zatvoriti trg Heldenplac ispred palate Hofburg u kome se održava bal.

Demonstranti će moći da protestuju duž glavne bečke ulice Ring, gde će biti postavljena bina na kojoj će se smenjivati govornici.

Pre bala, danas pre podne, biće na ulazu ka palati Hofburg održana komemoracija povodom Međunarodnog dana žrtava genocida u Drugom svetskom ratu.

Od 17 časova se očekuju dve povorke demonstranata, koji će krenuti od Univerziteta i od zapadne železničke stanice, kako bi se susrele na Ringu.

Policija će na ulicama Beča večeras biti prisutna sa, kako je najavljeno, 1.000 uniformisanih čuvara reda.

Pošto je među učesnicima ove manifestacije uvek prisutan veliki broj osoba spreman na nasilje, policija očekuje nerede tokom večeri.
XS
SM
MD
LG