Dostupni linkovi

Ministri policije i odbrane Crne Gore sa Drevsom


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović ocenio je u utorak da je bezbednosna situacija na državnoj granici sa Kosovom stabilna i saopštio da su u toku pregovori o demarkaciji.

"Crna Gora nema teritorijalnih pretenzija prema svojim susedima, ali je takođe potpuno rešena i spremna da zaštiti svaki milimetar svoje teritorije", kazao je Brajović u razgovoru s komandantom Kfora Erhardom Drevsom, a preneo je crnogorski MUP.

Brajović je komandanta Kfora podsetio da su u toku pregovori s Prištinom o definisanju graničnih prelaza između Crne Gore i Kosova i izrazio očekivanje da će uskoro poceti da se radi na pripremi ugovora o granici i graničnim prelazima.

Komandant Kfora kazao je da će međunarodne snage na Kosovu nastaviti da prate stanje na granici sa Crnom Gorom, kao i da će i "dalje pružati podršku bilateralnim aktivnostima dve vlade".

Sa Drevsom je u utorak u Podgorici odvojeno razgovarao i ministar odbrane Boro Vučinić. Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Vučinić je Drevsu preneo da Crna Gora "s pažnjom prati razvoj situacije na Kosovu" i da se zalaže za rešavanje kosovskog pitanja kroz dijalog i aktivno učesće međunarodne zajednice.
XS
SM
MD
LG