Dostupni linkovi

Krivokapić odbio da smijeni Nikolaidisa


Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić odbio je zahtjev opozicionih partija da smijeni svog savjetnika Andreja Nikolaidisa.Opozicija je tražila i da se parlament ogradi od stavova iznijetim nedavno u jednom tekstu u kojima se, po njihovoj ocjeni, poziva na mržnju i terorizam.

Njegovu smenu su zbog tog istupa tražili Pokret za promene (PZP) i Nova srpska demokratija (NOVA).Portparol PZP Koča Pavlović kazao je Tanjugu da je Krivokapić, na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika crnogorskog parlamenta, odbio zahtjev opozicionih stranaka za smjenu Nikolaidisa.

Krivokapić odbio i zahtjev opozicione Socijalističke narodne partije da se Kolegijum predsjednika parlamenta ogradi od Nikolaidisovih stavova.

Pavlović je oštro kritikovao Krivokapićevo odbijanje da smeni Nikolaidisa ili makar da se ogradi od njegovih stavova.

Vlada Srbije uputila je ranije protestnu notu Crnoj Gori, zbog stavova Nikolaidisa.Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je potom da stavovi Nikolaidisa, izneseni u autorskom tekstu, ni u kom vidu ne odražavaju zvanične stavove Crne Gore.

U Nikolaidisovu odbranu su stali crnogorski PEN centar, Društvo nezavisnih književnika, Forum pisaca Srbije, helsinški komiteti Crne Gore i Srbije, kao i članice crnogorske vladajuće koalicije Socijaldemokratska partija i Bošnjačka stranka.
XS
SM
MD
LG