Dostupni linkovi

Ćalović: Nećemo mijenjati vlast na ulici


Organizatori protesta zbog povećanja cijene struje u Crnoj Gori ne žele da vode politički front za promjenu vlasti, ali namjeravaju da kroz pobunu pokažu građanima da je svaka vlast smjenjiva.Tvrde da neće pokušati da politički usmjeravaju građansko nezadovoljstvo.

"Kada građani shvate da je moguće da vlast i pored ogromne mašinerije padne i da ne boli promjena Vlade, svaka buduća vlast će osluškivati narod. Kada ljudi shvate da mogu da promijene mišljenje, iako su glasali DPS 20 godina, svaka sljedeća Vlada će se ponašati drugačije ili će mnogo lakše da padne. To je ono što treba nama" kaže izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović za „Vijesti“.

Ćalović smatra da građanski protesti treba da budu inicijalna kapisla za promjene, ali da vlast ne treba mijenjati sa ulice, već biračkim listićima.Ona ističe da neće voditi politički pokret koji bi građanima ponudio alternativu nakon pada Vlade, navodeći da ne želi da uđe u vlast već da je kontroliše.

Niko od vođa protesta nema političke ambicije, tvrdi ona, pojašnjavajući da protesti zbog struje neće izazvati crnogorski 5.oktobar.
XS
SM
MD
LG