Dostupni linkovi

Špirić, Nović i Šarović kandidati za Savjet ministara BiH


Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik razgovaraće u utorak, 24. januara, sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, potvrdio je Srni izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

Rukovodstva SNSD-a i SDS-a dogovorila su danas da će ministarska mjesta za predstavnike Republike Srpske u Savjetu ministara BiH pripasti Nikoli Špiriću i Sredoju Noviću iz SNSD-a i Mirku Šaroviću iz SDS-a, kao i da će zajednički nastupati tokom predstojećih razgovora sa Bevandom.

SDS i SNSD smatraju da je neophodno ubrzati proceduru formiranja Savjeta ministara, te da će se na sjednicama oba doma Parlamentarne skupštine BiH riješiti pitanja zakona o popisu stanovništva i zakona o sistemu državne pomoći onako kako je dogovoreno na sastanku lidera šest političkih stranaka.

Bevanda će sutra u Banjaluci razgovarati sa predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem.

Proteklih dana Bevanda je obavio konsultacije za sastav Savjeta ministara BiH sa liderima HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDA i SDP-a. Nakon konsultacija sa SDS i SNSD, Bevanda će predložiti sastav Savjeta ministara BiH.On je ranije izrazio očekivanje da će formiranje Savjeta ministara biti završeno do kraja januara.
XS
SM
MD
LG