Dostupni linkovi

Dodik i Bosić o potezima nakon odluke Tužilaštva BiH


Čelnici dvije vodeće političke stranke u Republici Srpskoj sastaće se danas kako bi donijeli stav o odluci Tužilaštva BiH kojom je obustavljena istraga protiv 14 osoba u slučaju 'Dobrovoljačka'

Lideri SNSD-a Milorad Dodik i SDS-a Mladen Bosić razgovaraće i o kandidatima tih partija za pozicije u Vijeću ministara BiH.

"Biće razgovarano o našem učešću u formiranju sastava Savjeta ministara, o imenima koja će biti predložena za određena mjesta. Razgovaraće se i o usaglašavanju strategije i akcije oko poniženja Srba u vezi sa odlukom o obustavljanju istrage i oslobađanju krivice za `Dobrovoljačku`", rekao je Srni izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

Komentarišući obustavljanje istrage u slučaju Dobrovoljačka, Milorad Dodik je ranije zatražio ukidanje Suda i Tužilaštva BiH i da se odgovornost vrati na Haški tribunal i lokalne sudove.

„Zato ćemo poduzeti, prije svega pravne mjere i uložiti žalbu na ovakav ishod događaja, tražiti izuzeće stranih tužioca i njihovo izbacivanje iz ove zemlje kao minimalan čin dobre volje da se ovo pitanje na objektivan način tazrješi“, naglasio je Dodik.
XS
SM
MD
LG