Dostupni linkovi

Novi Sad: Zurof će ipak govoriti na obeležavanju 70. godina od racije


Direktor Centra "Simon Vizental" u Jerusalimu Efraim Zurov prisustvovaće centralnom obeležavanju 70. godišnjice Novosadske racije na poziv Eparhije bačke i jevrejske zajednice i zajedno sa patrijarhom Irinejem obratiće se prisutnima, izjavio je danas episkop bački Irinej.

Na pomen žrtvama Novosadske racije, koji će biti održan 23. januara na Keju žrtava racije kraj spomenika "Porodica", Zurof dolazi "s pozivom rabina (Isaka Asiela) i mojim i učestvovaće u programu", rekao je vladika Irinej na konferenciji za novinare.

To što će tih dana Zurof biti gost gradonačelnika Igora Pavličića i što je u dobrim i prijateljskim odnosima s gradonačelnikom "nikome ne može da smeta i nema nikakve veze sa našim ovdašnjim nesporazumima, kojih bolje i da nije bilo", istakao je episkop Irinej.

Vladika bački je ponovo odbacio saopštenja gradonačelnika o tome da će 23. januara, u podne, biti održan zajednički pomen žrtvama Novosadske racije s predstavnicima Grada, jer je, kako je rekao, ranije samovoljno ukinut odbor za obeležavanje tog događaja i tako pokušano da se obeležavanje Racije pretvori u nečiju individualnu ili kolektivnu političku promociju.
XS
SM
MD
LG