Dostupni linkovi

Na protestu u Crnoj Gori nekoliko hiljada građana


U Podgorici je danas, nešto posle 12 sati, počeo protest ispred zgrade crnogorske vlade, zbog teškog socijalno-ekonomskog stanja u Crnoj Gori.

"Ovo je protest za novu, slobodnu Crnu Goru. Prošlo je vrijeme identitetskih, a došlo vrijeme socijalnih pitanja. Hoćemo da vidimo ljude u zatvoru zbig bogaćenja u 20 godina tranzicije. Tražimo da se poništi poskupljenje struje i tražimo ostavke Regulatorne agencije!"rekao je predsednik Unije slobodnih sindikata Srđa Keković.

Protestu, koji je organizovala Unija slobodnih sindikata, uz podršku Mreže za afirmaciju nevladinog sektora i nekoliko studentskih organizacija, prisustvuje nekoliko hiljada građana.

Moto protesta je "Pobuni se - traži čist račun", a organizovan je zbog poskupljenja struje, ali i ostale robe i usluga u Crnoj Gori.

Predsednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić poručio je da razume želju organizatora protesta da ukažu na tešku socio-ekonomsku situaciju, ali da nije saglasan da treba protestovati zbog cene struje.

"Ne mogu da se složim sa nekim razlozima za protest, kao što je, na primer, cena električne energija, jer je ona manja nego 2009, a mnogo manja nego 2008. godine", kazao je Lukšić.
XS
SM
MD
LG