Dostupni linkovi

Proradio sajt FBI


Sajtovi koji su oboreni sinoć, uključujući i sajt ministarstva pravde Amerike kao i FBI-jev sajt u znak odmazde zbog hapšenja vlasnika sajta Megaaploud i zatvaranja te internet strane, većinom ponovo rade.

Napad na desetak sajtova velikih korporacija i pravosudnih službi u Americi izveo je hakerski kolektiv "Anonimni" a na meti su bili najviše sajtovi preko kojih se može kupiti muzika velikih izdavačkih kuća, prenela je mreža CNN.

"Mi "Anonimni" izvršili smo do sada najveći napad na sajtove američke vlade i sajtove muzičke industrije. FBI je morao da očekuje našu reakciju na SOPA zakon i hapšenje vlasnika Megaaplouda", navodi se u saopštenju grupe "Anonimni" koje je objavljeno na njihovom Tviter nalogu.

Grupa je objavila i lične informacije o bivšem senatoru iz Konetiketa Krisu Dodu koji je danas predsedavajući Mošn Pikčer Asociešn of Amerika.

Porparol ministarstva pravde izjavio je povodom slučaja da sajt ministarstva "opslužuje veliki broj korisnika, zbog čega je došlo do degradacije usluge".

Omiljeno "oružije" grupe "Anonimni" nije klasično hakovanje sajtova već preusmeravanje saobraćaja na zeljeni sajt koji se zbog velikog priliva korisnika na adresu blokira.
XS
SM
MD
LG