Dostupni linkovi

Sanader daje iskaz o TLM-u i mostarskom Aluminijumu


Bivši premijer Ivo Sanader USKOK-ovim će istražiteljima dati iskaz u svojstvu osumnjičenika u istrazi o jeftinoj prodaji struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju.

Time je HEP navodno oštećen za više od 600 milijuna kuna. Istraga se vodi od svibnja 2010., a nedavno je proširena na Sanadera.

Inače, USKOK je, u ovom slučaju, odustao od istrage protiv bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca. Njegov odvjetnik Anto Nobilo izrazio je zadovoljstvo time što su dva najveća slučaja koja se Polančecu stavljaju na teret okončana još u fazi istrage. Podsjetimo, osim u ovoj istrazi, USKOK je od progona odustao i u slučaju Ina-MOL, gdje je prvookrivljeni bivši premijer Sanader. Od velikih postupaka Polančecu preostaje jedino suđenje u slučaju Podravka.

Inače, Sanader je s nekoliko bivših HDZ-ovih stranačkih dužnosnika i strankom optužen za nezakonito izvlačenje novca iz državnih institucija i poduzeća te punjenje HDZ-ova crnog fonda s ukupno 46,6 milijuna kuna. Sudi mu se i zbog ratnog profiterstva tj. uzimanja provizije od Hypo banke te uzimanja mita od čelnika MOL-a za prepuštanje upravljačkih prava mađarskoj naftnoj kompaniji u Ini.
XS
SM
MD
LG