Dostupni linkovi

Bevnda:Prioritet budžet institucija BIH


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda ponovio je danas, nakon sastanka sa predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu, da će prioritet u njegovom budućem radu biti relaksiranje političke situacije u BiH, s ciljem donošenja budžeta institucija BiH za ovu godinu.

''Nakon današnjeg susreta sa predsjednikom SDA BiH Sulejmanom Tihićem i kandidatima ove stranke za Savjet ministara BiH, i jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima SDP-a BiH, imam dobru vjeru da postoji zajednički imenilac u pogledu realizacije interesa i stavova definisanih političkim sporazumom šestorice lidera'', rekao je Bevanda novinarima.

Lider SDA Sulejman Tihić saopštio je novinarima da njegova stranka smatra da je Bevanda ličnost koja može da uspješno obavi funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

On je izrazio uvjerenje da će novi saziv Savjeta ministara BiH odlučno krenuti u akciju kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme, a što se posebno odnosi na nužnost bržeg ispunjavanja uslova za integraciju BiH u EU.
XS
SM
MD
LG