Dostupni linkovi

Dojava MUP-u o atentatu na Tadića



Vrh MUP-a dobio je dojavu o pripremi atentata na Borisa Tadića, patrijarha Irineja, ministra policije Ivice Dačića i direktora policije Milorada Veljovića.

Beogradski „Blic“ saznaje da je funkcioner MUP-a u petak dobio SMS sa porukom da će, za razliku od planiranog atentata u banjalučkoj Sportskoj dvorani "Borik", novi atentat biti manje spektakularan.

Izvor iz MUP-a rekao je za Blic, da je poruka upozoravajuća a ne preteća, i da je stigla iz mreže jednog od domaćih operatera.

"Nju je uputio neko ko je upućen u dešavanja u podzemlju i do koga su stigle informacije o pripremi atentata", naveo je izvor i dodao da je informacija primljena veoma ozbiljno i da je policija pojačala mere opreza.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je sigurno da oni koji rade na zaštiti i bezbednosti državnih funkcionera to rade profesionalno i da veruje da su oni maksimalno zaštićeni.

On je kazao da u sistemu bezbednosti viskokih državnih funkcionera učestvuju više agencija, a specijalna jedinica Kobre je poslednji prsten bezbednosti.
XS
SM
MD
LG