Dostupni linkovi

Novi bilans nesreće u Italiji : šestoro mrtvih


Spasioci su rano jutros pronašli telo jednog muškarca u olupini luksuznog broda za krstarenje "Kosta Konkordija", čime se bilans žrtava nesreće broda, koji se pre dva dana nasukalo i prevrnulo u Tirenskom moru, popeo na šest.

Spasioci, koji su cele noći tragali za nestalima, pronašli su u olupini telo putnika koji je nosio prsluk za spasavanje, javila je agencija Ansa. Putnik, čiji identitet nije saopšten, nalazio se u potopljenom delu broda. Još petnaestak osoba vodi se kao nestalo, a povređeno je oko 60 putnika i članova posade.

Brod za krstarenje "Konkordija" bio je perjanica italijanske brodarske firme "Kosta" koja je izgradila tu ploveću palatu dužine tri fudbalska terena, kao hram zabave i uživanja. Kao "Titanik" u svoje vreme, "Konkordija" je opisivana samo superlativima.

Nesreća se desila u petak uveče kada je brod sa 4.229 putnika i članova posade naleteo na greben blizu ostrva Điljo i pocepao korito, a potom se prevrnuo na bok.

Kompanija Kosta, koja je vlasnik broda, optužila je u nedelju kapetana broda za "greške", uključujući rutu broda i ponašanje u trenutku nesreće, kao i napuštanje broda pre putnika. Kapetan Frančeško Sketino, koji to negira, nalazi se u pritvoru.
XS
SM
MD
LG