Dostupni linkovi

Tihić i Dizdarević: U BiH više problema nego u SFRJ


Lider SDA Sulejman Tihić i bivši predsednik Predsedništva Jugoslavije Raif Dizdarević tvrde da je u nekadašnjoj Jugoslaviji bilo manje problema nego danas u BiH

"Tražili smo nekakvu paralelu sa sadašnjom situacijom u BiH. Oko mnogih pitanja se nismo složili. Na kraju smo, ipak, zaključili da je i tada bilo problema, doduše, manje…", rekao je predsednik Stranke demokratske akcije BiH.

Tihić i Dizdarević se, kako su "priznali" sarajevskom "Dnevnom avazu", svakog meseca sastaju "na kafi" da bi razgovarali o svim pitanjima u BiH koja su od političkog značaja.

List piše da su se njih dvojica juče sastali u "Bečkoj kafani" sarajevskog hotela "Evropa", gde su dva i po sata razgovarali o svim pitanjima vezanim za aktuelnu političku situaciju u BiH.

Posle razgovora, Tihić je "Avazu" rekao da je BiH "nefunkcionalna država do guše u problemima", pa je zato odlučio za zatraži savet i mišljenje od Dizdarevića, jer ga smatra iskusnim političarom. Dodao je da su se tokom razgovora osvrnuli i na vreme bivše Jugoslavije.

Dizdarević je rekao da "rado savetuje Tihića", jer obojica imaju "korene u partizanima". On je objasnio da je reč o sastancima koji predstavljaju kratak, ali detaljan pregled dešavanja.

"Ne razgovaramo da bismo išta zaključivali, već samo komentarišemo, a Tihiću sam dao svoju knjigu da bi video kako sam u Jugoslaviji radilo ono što on danas radi u BiH", kazao je Dizdarević.
XS
SM
MD
LG