Dostupni linkovi

TVCG: Čarapić ostaje na čelu tužilaštva do aprila 2013.


Novi direktor Uprave carina Crne Gore biće doskorašnji direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Vladan Joković, dok vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić ostaje na toj dužnosti do isteka mandata naredne godine, javila je u ponedeljak uveče Televizija Crne Gore (TVCG).

Jokovića će funkciji direktora tajne policije zameniti poslanik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i predsednik skupštinskog odbora za bezbednost i odbranu Mevludin Nuhodžić. Nuhodžić bi na čelo ANB-a trebalo da bude imenovan na sednici vlade u četvrak 12. januara.

Prema navodima TVCG, vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić ostaje na čelu tužilaštva do isteka mandata u aprilu naredne godine.

Pojedini podgorički štampani mediji objavili su ranije u ponedeljak da će Ranka Čarapić biti smenjena zbog izostanka rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Promene na čelu javne i tajne policije desile su krajem prošle godine, što se povezuje s aferom "listing" i sukobima unutar crnogorske vlasti.

Krajem decembra Joković je podneo ostavku na funkciju direktora tajne policije, dok je prvi čovek uprave policije Veselin Veljović imenovan za savetnika za bezbednost predsednika države. Veljovića je na čelo policije zamenio doskorašnji direktor Uprave carina, poslanik vladajuće DPS Božidar Vuksanović.
XS
SM
MD
LG