Dostupni linkovi

Dačić: Srbi su Džejms Din na Balkanu


Zamenik premijera i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da ne isključuje mogućnost da DS i SNS formiraju vladu i dodao da bi ga to obradovalo, jer bi bio opozicija takvoj vlasti, čime bi udvostručio rejting svoje stranke.

Dačić je u intervjuu "Blicu" ocenio da njegova stranka nije odgovorna za to što građani loše žive, jer je u vlasti učestvovala sa 7,6 odsto i dodao da je zadovoljan odnosom s predsednikom Srbije Borisom Tadićem "koji na sebe preuzima greške stranke".

Povodom predizborne kampanje SPS-a, Dačić je kazao da je rano za propagandna rešenja, ali da zna šta nedostaje Srbiji - ekonomski razvoj, pravda i "sigurna ruka koja može čvrsto da drži upravljač kojim putem ova zemlja ide".

Dačić je rekao i da je tragično da 11 godina posle promena, manje od 50 odsto ljudi podržava ulazak u EU, iako bi od toga Srbija suštinski imala veliku ekonomsku korist, te da nije logično da Srbija i SAD ne mogu da nađu zajednički jezik.

"Srbi su uvek bili buntovan narod, s razlogom ili bez razloga, Džejms Din na Balkanu. Srbi mogu danas da se upitaju da li bismo možda bolje prošli da smo propustili Turke ili da nije upucan Ferdinand... Na kraju krajeva, da li bismo bolje prošli da smo pustili Hitlera da prođe. Ideali i ciljevi za koje su život dali milioni Srba poništeni su poslednjim decenijama 20. veka. Ako je misa za Pavelića ulaznica za EU, onda je potpuno logično da se upitamo i jesmo li bili u istoriji na pogrešnoj strani?! Ali to je pitanje i za naše saveznike iz tih ratova", rekao je Dačić.
XS
SM
MD
LG