Dostupni linkovi

Orkanski vetar u Crnoj Gori


Podgorica -- Jak vetar, na momente orkanske snage, pogodio je danas Crnu Goru.
Vetar je čupao je stabla iz korena i prevrtao stubove za prenos električne energije zbog čega su pojedina mesta hercegnovske rivijere bez struje.

U hercegnovskoj i barskoj opštini vetar koji je dostizao brzinu do 120 kilometara na sat, oštetio je i krovove kuća, preneli su podgorički mediji.

Orkanski vetar izazvao je prekide struje u Herceg Novom, a u toj opštini polomljena su i brojna drveća i srušeno nekoliko bilborda.

Jak vetar čupao je stabla i u Podgorici, a polomljena drveća oštetila su vise parkiranih automobila. Podgorički komunalci su na terenu i seku grane napuklog drveća koje preti da se obruši.

Vetar u Baru je bio toliko jak da je odloženo paljenje badnjaka ispred hrama Svetog Jovana Vladimira, iz bezbednosnih razloga.

Ništa bolja situacija nije ni na severu Crne Gore gde je počeo da pada jak sneg, koji je na Žabljaku već napadao pola metra.

Za sada su svi putevi u Crnoj Gori prohodni, ali su iz Auto-moto saveza apelovali na opreznu vožnju. Crnogorski meteorolozi za sutra su najavili novo pojačanje vetra.
XS
SM
MD
LG