Dostupni linkovi

HND traži od HRT prestanak progona Elizabete Gojan


"Obustavite sve postupke protiv Elizabete Gojan", poručio je Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, šefu HRT-ove Uprave Josipu Popovcu i glavnom uredniku HTV-a Bruni Kovačeviću.

Duka u svom priopćenju tvrdi da je HND "šokirano najavom stegovnih mjera protiv Gojan".

Novinarka HRT Elizabeta Gojan je odbila napraviti zadnju epizodu emisije "Oko globusa", nakon što je uredništvo HTV-a odlučilo ukinuti njen vanjskopolitički magazin.

Uslijedila je prijava Upravi i etičkom povjerenstvu, a iz HND-a su uvjereni da se radi o osveti glavnog urednika i Uprave za rad Elizabete Gojan kao predsjednice Ogranka HND-a na HRT-u.

"U posljednja dva mjeseca Ogranak HND-a na HRT-u bio je iznimno aktivan i zatražio je smjenu glavnog urednika Hrvatske televizije Brune Kovačevića, Uprave HRT-a, Programskog vijeća HRT-a te brzu izmjenu Zakona o HRT-u. Time je Ogranak HTV-a, na čelu s Elizabetom Gojan, legitimno izrazio svoje kritičko stajalište koje nipošto ne smije biti kažnjeno", kaže Duka.

Predsjednik HND-a ističe da su smjene na HRT-u tražile i mnoge građanske udruge koje štite slobodu govora, medijske slobode i ljudska prava.
XS
SM
MD
LG