Dostupni linkovi

Dubrovački župan protiv autoputa kroz BiH


Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je danas na konferenciji za novinare kako nastavak izgradnje autoceste kroz Popovo polje (BiH) nije prihvatljiv za hrvatski jug te je pozvao vladu da nastavi izgradnju kroz Dubrovačko primorje, kako stoji u prostornim planovima.

Župan je komentirao izjave premijera Zorana Milanovića i dubrovačkoga gradonačelnika Andre Vlahušića u vezi s prometnim povezivanjem najjužnije hrvatske županije i moguće gradnje nastavka autoceste kroz BiH.

Župan Dobroslavić rekao je kako je izgradnja pelješkoga mosta nužnost te da taj most vlada treba žurno dovršiti kako bi Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovnik, Dubrovačko primorje, Pelješac i Korčula bili povezani s ostatkom Hrvatske.

'Naš najveći interes je povezivanje s ostatkom Hrvatske', istaknuo je Nikola Dobroslavić te podsjetio kako je dubrovačko-neretvanska Županijska skupština u rujnu 2009. jednoglasno donijela deklaraciju o prometnoj izoliranosti te županije u kojoj su naglašeni i prioriteti - nastavak izgradnje autoceste do Dubrovnika te dovršetak gradnje pelješkoga mosta.
XS
SM
MD
LG