Dostupni linkovi

Sukob dve grupe bivših pobunjenika u TripolijuPet boraca je poginulo u današnjem višesatnom okršaju dve grupe libijskih pobunjenika u centru Tripolija, rekao je član Vojnog saveta prestonice Libije,
Valid Šuaib.

Bivši pobunjenici iz Tripolija i grupa boraca iz Misurate koristili su u borbama mašinke, granate i protivavionsko naoružanje.

Šuaib je naveo da su je uzrok sukoba bilo to što su borci iz Tripolija uhapsili jednog iz Misurate, osumnjičenog za pljačku.

Borci iz Misurate su pokušali da ga oslobode, u čemu nisu uspeli, te su i sami uhapšeni.

Komandant grupe iz Misurate uspeo je da u pregovorima oslobodi sve uhapšene, osim osumnjičenog za pljačku, te je danas druga grupa boraca iz Misurate pokušala da ga oslobodi.

Oni su otvorili vatru na zgradu u centru Tripolija koju koristi Vojni savet libijske prestonice, rekao je Šuaib i dodao da su poginula tri borca iz Misurate i dva iz Tripolija.

Grupe bivših revolucionarnih boraca sukobljavaju se učestalo od kraja osmomesečnog građanskog rata kojim je oktobra svrgnut vođa Libije Moamer Gadafi.

Raspuštene pobunjeničke frakcije, veliki su izazov za nove libijske vlasti, ocenjuje agencija AP.

Agencija dodaje da nedostatak centralne bezbednosne uprave daje odrešene ruke tim frakcijama da upravljaju udaljenim oblastima.
XS
SM
MD
LG