Dostupni linkovi

Severna Koreja ne menja stav o Južnoj Koreji



Severna Koreja saopštila je danas da neće promeniti stav o Južnoj Koreji i da nikada neće sarađivati da predsednikom te zemlje Li Mjung Bakom. U saopštenju Komisije za nacionalnu odbranu navodi se da je Severna Koreja sada ujedinjena oko novog lidera zemlje Kim Dzzong Una.

"Svečano objavljujemo da budalasti političari širom sveta, uključujući i marionetske grupe u Južnoj Koreju ne treba da očekuju da će doći do bilo kakvih promena" (u vođenju politike Severne Koreje) , navodi se u saopštenju Komisije. Vlasti Severne Koreje su naglasile da nikada neće sarađivati sa "izdajničkom grupom" na čijem čelu je Li Mjung Bak.

Novi lider Severne Koreje Kim Džong Un juče je proglašen vrhovnim vođom - drzzave, vladajuće partije i vojnih snaga. Mnogi analitičari postavljaju pitanje da li je novi severno-korejski lider, koji ima manje od 30 godina i nedovoljno iskustva u politici, sposoban da bude na čelu države koja se suočava sa ozbiljnim ekonomsklim problemima i nestašicom hrane, a zbog svog nuklearnog programa vodi komplikovane pregovore sa drugom zemljama.

Kim Džong Il preminuo je pre desetak dana u 69. godini.
XS
SM
MD
LG