Dostupni linkovi

Dodik: Zabraniti djelovanje Suda i Tužilaštva BiH u RS


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će obustavljanje istrage Specijalnog tužilaštva Republike Srpske protiv njega i saradnika biti impuls za ukidanje Suda i Tužilaštva BiH i da će zajedno sa ministrima u Vladi RS u narednom periodu zatražiti zabranu djelovanja ovih institutucija na prostoru Republike Srpske.

Dodik je rekao da je iza pokretanja istrage protiv njega stajao Transparensi internešnel koji je radio po nalozima tadašnjeg zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana, te američka i britanska ambasada u Sarajevu i određeni funkcioneri Evropske komisije.

On je dodao da je taj "opšti projekat međunarodne zajednice" pokrenut iz očaja, nakon što pritisci na Republiku Srpsku da odustane od svoje politike nisu davali efekte.

"Mi na ovome ne smijemo da zastanemo, jer to nije bila priča o ličnostima, već o konceptu uperenom protiv politike Republike Srpske na bazi neprovjerenih medijskih informacija i neki od tih medija moraju da odgovore da li su bili profesionalni", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je naglasio da nema namjeru da onima koji su bili uključeni u ovaj projekat da bilo kakvu institucionalnu podršku, dok će mnoge pokušati da procesuira sa, kako je rekao, dokazima koji su evidentni.
XS
SM
MD
LG