Dostupni linkovi

Dačić: Nezavisni sindikat policije da se izvini Beograđanima


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je jutros očekivanje da će se članovi Nezavisnog sindikata policije (NSP) izviniti Beograđanima zbog saobraćajnog kolapsa, nastalog njihovim štrajkom u ponedeljak.

"Očekujem da će se izviniti građanima, pre svega Beograđanima zbog štrajka.., jer ispada da je policija remetilački faktor. To naravno nije tačno", rekao je Dačić za Radioteleviziju Pink.

NSP je u ponedeljak štrajkovao ispred Vlade Srbije zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja policajaca i radnika MUP-a, zbog čega su od podneva bile zatvorene važne saobraćajnice u Beogradu.

Taj sindikat je sinoć prekinuo štrajk posle potpisivanja protokola sa Dačićem. Štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada trajao je od 12. decembra.

Dačić je naveo da je za sedam milijardi uvećan budžet MUP za sledeću godinu i da je to namenjeno povećanju zarada policajaca, ali i da je za realizaciju zahteva sindikata trebalo je još sedam, što je nemoguće.

Dačić je naveo i da dve trećine građan smatra da on dobro radi svoj posao ministra i da mu ne treba bolje kampanja od rezultata njegovog rada.
XS
SM
MD
LG