Dostupni linkovi

Jocićev saradnik u ekstradicionom pritvoru u Zagrebu


Zagrebački Županijski sud odredio je ekstradicioni pritvor Aleksandru Pejiću (45), bivšem bliskom saradniku Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam.

Pejić je uhapšen u petak na zagrebačkom aerodromu, na osnovu međunarodne poternice Srbije, koja je raspisana pre nekoliko godina, ali je u Hrvatskoj na snagu stupila tek 16. novembra ove godine, prenela je Srna.

Zbog toga je Pejić i uhapšen prilikom carinske kontrole po dolasku iz Amsterdama.

Hrvatski "Novi list" saznaje da je za Pejićem raspisana poternica zbog poslova sa drogom, u koje je bio uključen i dok je sarađivao sa Jocićem.

S Jocom Amsterdamom je Pejić navodno počeo da sarađuje početkom devedesetih, kada je bio njegov vozač i, kako prenosi hrvatski portal index.hr, sudelovao u švercu droge iz Bugarske u Srbiju.

Prema saznanjima hrvatskih medija, on se usprotivio izručenju Srbiji, ali odluku o tome da li će biti izručen biće donesena u nastavku postupka. Pejić, pored državljanstva Srbije, ima i državljanstvo BiH i holandski pasoš.

Joca Amsterdam je u zatvoru u Srbiji gđe čeka rasplet suđenja za atentat na vlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ivu Pukanića. U međuvremenu je u Beogradu osuđen na 15 godina zatvora zbog podsticanja na ubistvo Gorana Marjanovića.
XS
SM
MD
LG